2018. augusztus 15., szerda

Nyári álom

Ribizlis túrós vagy málnás túrós, vagy egyszerűen áfonyás túrós rétes: igazi nyári üdítő édesség. Egyszerű, gyors és viszonylag olcsó is. Szeretjük nagyon. Ámbár a mai nyár igazi kétarcú: hol 35 C körül mozog a hőmérséklet, hol 17 C körül. A változás az állandó, mint az életben is.

Napi 13 km bicajozás hegyre föl, hegyre le. Ez is a nyár része, ha esik, ha fúj, ha süt, ha százágra. Hegyek mellett jó lakni, tavaly még csak a kellemes hűtő hatását éreztem csak, hiába volt 38 C, estére csak 22 lett. Tényleg kellemes volt a nyár. Az esőkhöz meg hozzá kell szokni itt, szintén a hegyek miatt. Végre szereztem egy esővédőt a bicajra is. Ámbár a walesi esőkabát kiváló szolgálatot tesz. Ilyen jó kabátom még nem volt. Most már csak valami esőálló cipőt kéne beszereznem.
A kilátás gyönyörű, már alig szuszogok fölfelé, és kissé mókás lefelé. Bár most letekeredett a pedálom, ami a hegyen végzetes lett volna. Szerencsére, hogy viszonylag sík területen és a Salzach parti  bicajúton történt, így is alig bírtam megállni. Nem értem, hogy történhetett meg. Mintha kitekerték volna, de ez érthetetlen, zárt helyen lezárva volt.
Na mindegy, túléltem, ahogy a borsónyi jégesőt is a múltkor.
A Mönschberg gyönyörű reggel, délben este, még éjjel nem volt meg, de az is eljön. A sok bámész turista hihetetlen és mind süket, időnként alig tudok megállni, direkt elém ugrik a szelfik miatt. A japánok a legrosszabbak, megy,mint a világtalan barom és keresi a legjobb hátteret magához, se hall, se lát, csak a szelfi. Bár a múltkor volt egy esetem, a török fickó messenger hívásban volt, szintén süket és a térerő irányába hesszel, kiszámíthatatlanul. Elképesztő és tipikus. Persze, ezek a napi történések nem osztanak, nem szoroznak, hiszen most van csúcsra járatva a fesztivál Salzburgban. Már csak egy hét, aztán kicsit normálisabb lesz a közlekedés. Addig is relax. Folyó partján jó lakni, amúgy, legfeljebb megállok a Volksgartenben és elnyúlok egy nyugágyon és nyomok egy sört. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése