2018. augusztus 6., hétfő

Na mire jó a hétvége?

Salzburgban zajlik a fesztivál minden szinten, akár Szegeden. Van a nagy fesztivál, a nyári az operakedvelőknek, na meg a többi: Volksgartenben a miénk a parkszerű: Live im Park, na meg a Dridndli, aki szeret dridndliben mélybeugrani? Ez milyen már? Meg a többi, jazz, pop, zongoradallamok, mindenféle alterrnatív rock, szabadszínház, meg a többi. Ja és ki ne hagyjam a gyerekfesztivált egész nyáron, ami ingyenes és a gyermek jól érzi magát a szünetben nem okozva fejtörést a sok szabad idő miatt a szülőknek. Persze úgy, hogy játékosan operabarátokká válnak. Tetszik. Ez az egész mentalitás.

Viszont a hétvégét Umutnál kezdtük a szokásos Stiegl és kebabbal. Csak a jó nyitás miatt. Mint a sakkban. Aztán irány egy kis jamre a Volksgarten Beachre:) Ja, homok és nyugágyak! Csajhétre estünk be. Nyilván volt egy kis használtruha eladás is. Szereztem két klassz cuccot 5 Euróért. Meg 30-ért kaptam egy csodás akvarellt, balerinásat. Nagyon tetszik, tudjátok, előszülinap. Kértem a csajt, írja már alá a hátoldalán, hátha befut és nagy művész lesz. Csak nevetett, de aláírta.
Vettünk egy sört aztán elnyúltunk és hallgattuk a zenét, készülődött közben a következő zenekar. Ez aztán meglepi volt. Egy osztrák és angol lány nyomott igen klassz koncertet. Nagyon tetszett. A Typhoid Marys játszott.


 Na és a feeling, tisztára Thealteres volt. Hiába, tíz év az tíz év. Imádtam a szegedi Thealtert, benne dolgozni, önkénteskedni az egyik legjobb dolog volt a világon. Mindig imádtam a színházat, főleg a mait, a kortárst, a forradalmár újításokat. Különösen a tánccal egybekötöttet. Na az itt nem volt, csak zene, meg zene. Üdítő volt a lombok alatt az enyhülő kánikulában sörrel a kezünkben, 1000 km-re a hazánktól jól érezni magunkat egy szimpla hétvégén.

Mondjuk a hétvége épp augusztus 4-re esett. Ez számomra beszélő dátum, ma lenne ötven éves az öcskös, a Kispista. Épp tíz éve ment el egy stroke miatt.  Negyvenet épp betöltötte. Az első szülinapi tortáját elfújta. Ja. Nehéz napok. Biztos nem könnyű. Mindig bennem van az érzés. Viszont Terianyu is szülinapos, épp  80 lett. Fel is hívtam, mindig meg tud lepni. Most váltott vállalkozóit. Nem semmi csaj. Pörög a biznisz.Elképzelhetetlen, amit tesz. Mondjuk, igazából kell is neki, hiszen a negyvenvalahányezerből hogy jönne ki, mint nyugdíjas.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése