2019. február 12., kedd

Isteni zsírégető csokigolyók, avagy a répatorta újragondolva

Itt Ámerikában drágáim, olyan szar répatortát ettem, hogy borzasztó. Komoly minden teleba×va almával, fahéjjal. Ez borzasztó! Úgyhogy nekiálltam a tegnapi jó kis polenta mellé főztem egy magyaros csirkepörit.Na meg a répatortát.
S most újra édesség,ahogy én szeretem. Csokis- különleges - zsírégető! Ez komoly. Újabb recepttel őrülök. Répatorta újragondolva. Először is le kell reszelni a meghámozott répát. Majd összeállítani a folyékony hozzávalókat és óvatosan belekeverni a száraz hozzávalólat és irány a sütő.
2 tojást és 15 dkg cukrot fölhabosítunk, jól elkeverjük, hozzáadunk 2 dl olajat, avval is elkeverjük.
Összekeverünk 10 dkg morzsát, egy kis (2-3 kanál) sütőporral elkevert lisztet, 1 evőkanál fahéjat, fél evőkanál őrölt szerecsendiót és fél evőkanál kardamom magot (mozsárban megőrölve) és óvatosan a folyékonyba keverjük. Amikor kész lapátot veszünk elő és az előkészített (3-4 szál lereszelt )répát és maréknyi mogyorót lazán belekeverjük. Kikent tepsibe helyezzük, majd 180 C mellett kb. 45 percig sütjük, megnézzük és légkeverés mellett még egy 10 percig hagyjuk pirosodni.
Kihűlés után egy nagy tálba széttépkedjük a tésztát és a krémmel elkeverjük.
Krém: 25 dkg Rama margarint elkeverünk 20 dkg cukorral és annyi evőkanál tejjel (kb 2-3), hogy könnyed krémet kapjunk.A tejet a nyári melegben kihagyhatjuk, így tovább tartható el, ha marad belőle.
A krémes tésztát hűtőbe tesszük és elkészítjük a csokibevonót. Keserű csokit felolvasztunk és félretesszük. Fehér csokit felolvasztunk és félretesszük.
A krémes tésztából apró golyókat formálunk és többször megmártjuk a csokiban, majd hagyjuk megszáradni.
Dobozoljuk és jól megesszük. Fenséges és egészséges, zsírégető hatása nemcsak az összetevőkben, hanem a fűszerek és az étcsoki miatt van!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése