2018. március 26., hétfő

Hazai ízek Salzburgban

Sokan panaszkodtok, hogy nem lehet hazai ízeket varázsolni itt Ausztriában az itteni alapanyagokból. Cáfolom ezt. Igaz, hogy sokkal keményebbek a zöldségek, na meg a víz is, de a húsokkal aztán végképp semmi probléma nincs. Többnyire a bio valóban bio. A marha és a sertés igazán ízletes. Még hasaalja szalonnát is kaptam a Merkúrban. Többször leteszteltem a marhaszegyet és a velőscsontot is. Isteni leves készült belőle. A leveszöldségek is nagyon szépek a Merkúrban, a Billa és a Spar nem ad ilyen jó minőséget.
A legfrissebb "találmányom" a hasaalja szalonna és belőle a jó kis hazai abált szalonna jó fokhagymásan és csípős szegedi paprikával. Egyszerűen fenséges volt. A párom imádta. Semmilyen különbséget nem látott a hazai és az itteni között. Rákaptunk a jó kis levesekre is, sőt megpróbálkoztam a hagymás rostélyossal is. Az eredmény lenyűgöző volt. Mindenkinek ízlett. Szóval semmi gond nincs az ízekkel, talán még jobb is, mint otthon. Legalábbis a termelésre odafigyelnek. A csütörtöki piacnapon ki szoktam látogatni a helyi termelőkhöz. A legfinomabb sonkákat, húsokat, sajtokat és kenyereket lehet kapni, igaz kissé borsosabb áron. Itt fordítva van, itt minden drágább. De minden van. A helyi specialitás zöldségekből a brokkoli, édesburgonya, kömény, mángold, többféle színű répa, medvehagyma. Kipróbáltuk a répás kenyeret, nagyon jó ízű. És már van spárga. Itt mindent magaságyásban termelnek, zárható fedelekkel. Csak jó időben nyitják ki. Már készítettem spárgás tésztát, sonkás spárgát, kapros spárgát, most már csak a rétes következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése