2017. október 6., péntek

Régi szép idők -nyárvégi gondolatok

Kezdődik az ősz, a magunkba mélyedés. Számadások, mérleg, Konrád Adenauer-féle kereszt, kezdődik az év méricskélése. Mennyi minden történt, mennyi változás. végül is a változás az egyetlen állandó. Ezt most speciel én mondtam.
Gyorsan eltelt a nyár, szerencsére kebelbarátném itt volt két hétig, így volt benne egy kis nyaralás is az állandó munka mellett. Micsoda csodás két hét volt. Mennyit nevettünk. Természetesen most is állandóan suliba járok, hetente háromszor. Németül tanulok németet. Napról-napra egyre jobban, már csak Coué miatt is. Sőt bicajom is van már, bekapcsolódtam a kerékpáros társadalomba. Most akarom meglátogatni a Salzach partján lévő Gollinger Wasserfall-t. Csak végig kell menni a bicikliúton a Salzach mellett, 27 km, oda, meg majd vissza is. Csodás helyeken hegyek között, folyóparton megy végig. Ezt muszáj kipróbálni egy szép őszi napos napon. Ez a következő kirándulóstippem.
Persze majd mindennap kirándulok, legalábbis olyan érzetem van. Hegyek, Salzach, már nem annyira egzotikus, kezdem a sajátomnak érezni. Jó itt élni. Tisztára, mint Szeged. Csak körbeölelnek a hegyek. De pont olyan léptékű. Imádom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése