2009. december 30., szerda

Szilveszteri előkészületek: haverok, buli, hanta






És folyton és jönnek, a barátok:) Ez nagyon jó, lehet, hogy nem csak ilyenkor kéne. Ezt szeretjük. Szilveszterre is kitehetjük a megtelt táblát, ha Ági is jön, már csak a nappaliban pótágyazhtunk:) Csöpiék egyik szobában, Istvánék másik szobában,mi a harmadik szobában, szóval,még a háztartási szobában az asztalon van hely.:)
Már csiszoljuk a menüt a Melittával: Neki gomba-, karfiolfalatkák, nekünk húscafatkák lángolósan, jó erősen finom krumplisalátával, István-féle káposztasalival, Melitta-féle lencsekrémlevessel, egy pogival,talán töpiset csinálunk:) Na meg a Sanyi-féle munkatársi Pick virsli, mellé a pezsegő:) s elleszünk. Heniék meglepi kareokit készítenek elő,apád segítségével, tudo, gyűjti a zenéket, hogy jó legyen. A zene meg kihozta belőlünk az állatot. CSak danásztunk, meg kacarásztunk,meg jól berekedtünk, gondolhatod, még apád is beszállt: nem tudtuk a Kerozin nóta dallamát, meg is mondta a frankót:alulműveltek vagyunk, de Lacus örülni fog,ha hazaér. Mert, hogy pont dolgozós, épp csütörtökre várja Heni. Biztos tök fáradt lesz, a fene tudja Kukutyinból jön épp:) Még jó, hogy tavaszias az idő,mert a hideget azt utálja.
Én meg orvosi vizitekre megyek: kivizsgálják végre a hányást. Persze Anna roppant szkeptikus volt, dehát neki kevesebb marad, ha én több vizsgálatra megyek. Meg kell tanulnom ilyen önzőnek lenni. Vagy még önzőbbnek:) A muszáj nagy úr,nem tudom,még ezeket jól kezelni, nem tudom,hogy lehetne megértetni jobban,hogy két-három hetente hányni nem nagy boldogság:) Melike szerint oda kell hánynom az Anna elé, tán akkor megérti,mi a szitu,amúgy szeretjük az Annát. Ultrahangra persze hatalmas protekció kéne,ami nincs,mivel februárra lesz talán-tán időpont. Tudod,nálunk Szegeden már nem is műtenek,mivel elfogyott a kvóta, a kibaszott OEP nem fizeti ki a tavalyit,csak beveszi a lét, éselnyeli. Mondjuk, amit már mi befizettünk,abból, életünk végéig jól kéne ellássanak:(
Na de jó, ha jó a vége:) S most már jól vagyok!Főleg,hogy megkaptuk a karácsonyi üdvözleted Singaporból:) Köszcsi,nagyon beautiful:)

2 megjegyzés:

  1. beautiful:) tetszik, hogy a kibaszott OEP meg lett címkézve:) Remélem, jól vagy drága egyetlen Anyukám, mert belőled csak egy van, tudod, úgyhogy a Melikének van igaza, talán az Anna orra elé kéne hányjál, vagy rááá:) najólvan nem izélek, tessék kivizsgáltatni mindent és erőszakosnak lenni, nyilván nem az ő egészsége, neki mifaszért lenne fontos? Pedig régen milyen odaadó volt....!!?? Lehet csak a pici gyerekek kedvesítik meg, Melikét apróságként imádta...
    Énis megkaptam Adrika lapját Szingapúrból, de mivel az utóbbi időben nem írja rá a lakásszámot, ezért csak felteszik a postaládák tetejére, mert szegény postás nem gondolatolvasó, szóval rá kéne írni ám, hogy 3/21.... itt minden remek, tegnapelőtt este megsütöttem az oldalast, sok zöldséggel, itt is ebédelt velünk tegnap E., meg elvitte az új ágyneműjét, miután felvarrogattam a gombokat...közben jól elszórakoztattak, hogy hímezhetnék is rá, meg ilyenek, persze véletlenül az egyik oldalának a paplanon ottmaradt szappannal pár jelzés magamnak, dehát majd kimossa:)
    Meg anyukám drága, kéremszépen az István-féle lencsesaláta receptet, vagy valami jó lencsés ételt, tegnapelőtt bevásároltam és mégiscsak szilveszter, másképp nem leszek gazdag:)
    Pusszantás! (megyek holnap lovira, aztán végül 3 házibuliba is hívtak, de kettőbe el is megyek, mindkettő kaposváros ismeretség):)

    VálaszTörlés
  2. Na ne már:) Méghogy loviba, oda-vissza.befutóra?? Aztán nyerjél, jól és ne kockáztass:)) Kackac,most aztán válogasdki az ócsut a búzától:)
    István-féle káposztasali recept van, rém egyszerű:)
    Egy kisebb fej káposzta szép vékonyra szelve,könnyedén egy marék sóval megszórva, átforgatva, egy kis kávéskanál köménnyel együtt. Szigorúan 5 percig rajta tartva, majd kinyomkodod, és jó három evőcukrot teszel a bögrébe,kb 1 evőkanál ecetet rá, addig kevered,mig elolvad, fölöntöd vízzel és bekevered a káposztába,majd behűtöd. Kb. egy hétig eláll, ha emg nem eszed.
    Lencséből csak sali receptem van, megfőzöd, puhára,meg külön répát is, aztán a felkarikázott répát és a lencsét elkavarod egy kis cukros ecetes lében,2 óra érlelés után jó:) finom.
    A Melitta lencsekrémlevest csinál. Recept holnap.Érkezik időben:)
    Amúgy szereztem egy ügyfelet a Tüdőgondozóban, másoknak is fáj a fejük, meg migrénjük van:)Így aztán nem is értem,miért tettem ki a tapaszt a táskámból?! Mindig van, s adok boldog-boldogtalannak....nem is vagyok normális,megbeszéltük Melittával, hogy ezt az emberbarát hozzáállásunkat leradírozzuk, hogy legyen mit ennünk:)

    VálaszTörlés